Böcker

Okategoriserade

Böcker

Lite boksnack kommer här då och då.

Dags att dö - Erica Spindler

Har precis läst ut två böcker. En som vi ska diskutera i bokklubben Delphine de Vigans baserad på en sann historia som var en intensiv berättelse om författaren och hennes möten med L, eller var L bara en fantasifigur? Enligt Delpine höll det på att gå helt överstyr med L som trängde sig in i hennes undermedvetna så att hon inte kunde skriva längre. Jag tyckte mycket om boken.

Dags att dö av Erica Spindler, inte mycket att säga om den mer än att det var en lättläst deckare med tillkrånglat slut.

En helt vanlig familj blir ovanlig när dottern anklagas för mord och hamnar i fängelse. Har hon verkligen mördat killen? Föräldrarna tacklar det helt olika. Modern är beredd att gå över många gränser för att hjälpa sin dotter.Sandrine – Vera flyr från krigets Europa och hamnar av en slump i överklassfamiljen Ceders sommarhus där träffar en av sönerna som direkt vill gifta sig med den gravida Sandrine. Redan brölloppet blir kaosartat och sen handlar boken mycket om bristen på moderskärlek och hemligheterna i den Cederska familjen.
Ett jävla solsken : en biografi om Ester Blenda Nordström (inbunden)
Ett jävla solsken handlar om Ester Brenda Nordström. Hon var ett yrväder och långt före sin tid när hon jobbade som wallraffande piga eller lärare i sameby. Huvudsakligen jobbade hon som journalist och författare. Ester hade säkert fått diverse bokstavskombinationer om hon levt idag. Hon föddes 1891 och levde till 1948 då hon bränt ut sig totalt.
Swing time (inbunden)
Swingtime handlar om två tjejer som börjar sin bana inom baletten. Den ena Tracey går det jättebra för medan berättarjaget är klumpig. Dock når berättarjaget framgång som assistent till Aimee en världsberömd artist medan Tracey föder barn. Hon åker jorden runt på glamorösa tillställningar tills hon blir avpolletterad av Aimee. Mycket handlar om ras i denna bok, att båda flickorna är blandade båda har en förälder från Jamaica och en vit förälder.